Начало / Новини / Календар / София филм фест гостува на СУ

СУ, Театрална зала „Алма Алтер”, Ректорат /вход откъм бул. „Цар Освободител”/

Тази година София филм фест отново ще представи част от програмата си в Софийския университет, реализирайки за трета поредна година успешно партньорство с Културния център към СУ и Театър „Алма Алтер”.

В периода 17-21 март 2015 г. в театралната зала на СУ ще бъдат представени десет актуални филмови заглавия, включени във фестивалната програма. Някои от тях са безспорни събития за българската и световна кинопублика. Филмовата селекция ще се превърне в платформа за допълнително образование в тематичните области и естетиката на съвременното кино. По традиция всяка прожекция ще бъде придружена от кратко представяне, а след финалните надписи ще има и дискусия с преподаватели и филмови критици.

За повече информация за фестивалната програма в Софийския университет следете сайта на София Филм Фест и на Културния център на СУ.

Специално за студентите и академичната общност, на 18-ти и 25-ти февруари, в театралната зала на СУ, в навечерието на 19-тото издание на фестивала София Филм Фест ще представи в СУ три филмови заглавия.

На 25 февруари са предвидени две прожекции. Първата, с начален час 17,00 часа, ще срещне публиката с Големия победител на 18-ия София Филм Фест - грузинския „Срещи на сляпо” (2013, 95) на режисьора Леван Когуашвили.

40-годишният учител Сандро (Андро Сахварелидзе) е ерген, който все още живее с родителите си, които вечно се карат и го държат под постоянен надзор. След като среща с непозната се превръща в лишен от емоции абсурд, Сандро и приятелят му Ива (Арчил Кикодзе) решават да прекарат уикенда на дъждовното крайбрежие, където случайно срещат фризьорката Манана (Иа Сухиташвили). Любовта процъфтява – или по-скоро застрашава в ироничния сценарий на Когуашвили и Борис Фрумин, но не продължава дълго. Съпругът на Манана Тенго (Вахо Чачанидзе) излиза от затвора и скоро Сандро се оказва забъркан в схема, която ще го принуди да избира между любовта и честта.

Програмата ще продължи от 19,00 часа с филма „Френска приказка” (2013, 112) на режисьорката Аньес Жауи.

Лора е чаровна девойка на 24 години, която мечтае за Принца от приказките. И когато съдбата й посочва Сандро, тя решава, че го е открила. Но запознанството с тайнствения Максим Волф поставя под въпрос приказните идеали. Близките на Лора и Сандро също се борят със своите проблеми и попадат в много комични ситуации, предизвикани от сблъсъка между мечтите и реалността...

Билети за предфестивалните прожекции: 5/4 лв., на място 1 час преди прожекцията.