Начало / Новини / Календар / София филм фест гостува на СУ

СУ, Театрална зала „Алма Алтер”, Ректорат /вход откъм бул. „Цар Освободител”/

Тази година София филм фест отново ще представи част от програмата си в Софийския университет, реализирайки за трета поредна година успешно партньорство с Културния център към СУ и Театър „Алма Алтер”.

В периода 17-21 март 2015 г. в театралната зала на СУ ще бъдат представени десет актуални филмови заглавия, включени във фестивалната програма. Някои от тях са безспорни събития за българската и световна кинопублика. Филмовата селекция ще се превърне в платформа за допълнително образование в тематичните области и естетиката на съвременното кино. По традиция всяка прожекция ще бъде придружена от кратко представяне, а след финалните надписи ще има и дискусия с преподаватели и филмови критици.

За повече информация за фестивалната програма в Софийския университет следете сайта на София Филм Фест и на Културния център на СУ.

Специално за студентите и академичната общност, на 18-ти и 25-ти февруари, в театралната зала на СУ, в навечерието на 19-тото издание на фестивала София Филм Фест ще представи в СУ три филмови заглавия.

На 18 февруари (сряда) от 18,00 часа, зрителите ще видят на големия екран филма на руския режисьор Александър Велединский„Географът си пропи глобуса” (2013, 120).

Виктор е биолог по образование и не разбира нищо от карти, глобуси или компаси, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, където първите му дни в училището са разочароващи – децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители. Единствената му утеха у дома са дъщеря му и съпругата му... докато тя не решава, че иска развод.

Виктор се чувства неразбран, самотен и нещастен, без никаква надежда за бъдещето. Положението се подобрява, когато стар негов приятел се появява в града. Двамата започват да пият за повдигане на духа – алкохолът прави живота по-интересен, а се намесват и жени. Скоро преобразеният учител завежда класа си на експедиция по бушуваща река...

Билети за предфестивалните прожекции: 5/4 лв., на място 1 час преди прожекцията.