Начало / Новини / Календар / "Социалните мрежи на мексиканските мигранти. Видеото като изследователски метод". Майсторски клас на Беате Енгелбрех

Конферентна зала

Събитието ще се проведе на 13 май от 14.00 часа в Конферентната зала на СУ и се организира от Културния център на СУ и Международния фестивал на етнографския филм.

Работен език: английски.

От 11 до 16 май 2015 г. в София ще се състои петото издание на Международен фестивал на етнографския филм. Темите на документалните продукции са групирани около акценти като нематериално културно наследство, околна среда, родово-семейни връзки и отношения, глобализация, а 26-те гледни точки на изследователи и документалисти от 19 държави ще отведат зрителите на истинско околосветско пътешествие.

Специалният фокус е върху германската школа по визуална антропология, във връзка с което в България пристигат Беате Енгелбрехт и Ролф Хусман от Института за научни филми в Гьотинген. Очакват се още гости от Румъния, Сърбия, САЩ и България.

"Социалните мрежи на мигрантите са трудни за разкриване. Те често се променят и включват хора с различен произход и контакти. Тъй като мигрантите нямат много време за разговори, не е лесно да се изследват тези мрежи от антропологична гледна точка. Взимайки празника на Исус от Назарет като начална точка, ще покажа как използвам видео заснемане и анализ за разкриване на тези мрежи при едно семейство мигранти във Флорида."

Беате Енгелбрех

Повече информация за Международния фестивал на етнографския филм вижте тук .

Програма

IFEF_2015_web_01