Начало / Новини / Календар / Публична лекция на тема „Предизвикателствата за японската сигурност и външна политика на корейския полуостров“ на проф. Джуня Нишино

Конферентна зала, Ректорат

На 8 октомври 2018 г. (понеделник) от 10:00 часа в Конферентната зала на Софийския университет проф. Джуня Нишино (Университет Кейо, Япония) ще изнесе публична лекция на тема „Предизвикателствата за японската сигурност и външна политика на корейския полуостров“.

Организатори на събитието са Катедра „Японистика към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и посолството на Япония в Република България

Lecture_08Oct

Проф. Джуня Нишино е преподавател по международни отношения и съвременна корейска политика във факултета по правни и политически науки на Университета „Кейо“, Япония. Освен това проф. Нишино е директор на Център по изследване на съвременна Корея в същия университет. Неговите изследователски интереси са насочени към съвременната корейска политика и международните отношения в региона на Източна Азия, както и към конкретно към отношенията между Корея и Япония. Като специалист в областта на корейската политика, проф. Нишино е работил също и за Министерството на външните работи на Япония, като в периода 2002-2004 г. е бил специален съветник по корейската политика в посолството на Япония в Сеул.

Лекцията ще бъде посветена на най-съвременните аспекти от развитието на международните отношения на Корейския полуостров през призмата на японската външна политика и въпросите на сигурността в Азиатско-тихоокеанския регион.