Начало / Новини / Календар / Публична лекция на доц. Данаил Данов "Дигитализация и социални трансформации: медийна педагогика и медийна грамотност“

Заседателна зала 2, Ректорат

На 21 ноември 2016 г. от 15.00 ч. в Заседателна зала 2 в Ректората на Софийския университет, ще се състои публичната хабилитационна лекция на доц. Данаил Данов на тема "Дигитализация и социални трансформации: медийна педагогика и медийна грамотност“.

Лекцията разглежда необходимостта от развитие на дисциплината „Медийна педагогика“ като ключов елемент на педагогическото образование и включването й в академичните програми на факултетите, подготвящи педагогически кадри за всички степени на образование в България. Като представя същността на това ново научно поле и значимостта му за ефективната работа на педагогическите специалисти, лекцията прави връзка между медийна комуникация, медийна педагогика, медийна грамотност и медийно образование.

В рамките на събитието деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет доц. Теодора Петрова ще представи книгата на доц. Данаил Данов „Педагогика на медийната комуникация“. Книгата е публикувана през 2016 г. от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.