Начало / Новини / Календар / Прием за професионална квалификация „Авторски театър“

Театрална зала, Ректорат

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обявява прием за двугодишна професионална квалификация „Авторски театър“. Програмата е предназначена за студенти с творчески потенциал, креативност и необходимост от себеизразяване.

Приемните изпити ще се проведат на 9, 10 и 11 октомври 2017 г. от 18:00 часа в Театралната зала на Софийския университет.

Обучението има преди всичко практическа насоченост. Води се във формата на ателиета, но дава на студентите и необходимото теоретично познание за модерните и постмодерните тенденции в изкуството и в театъра, за различните стилове и авторски виждания, както и основните методологически и естетически принципи, реформирали театъра от началото на XX век до днес.

Сред преподавателите в специалността са проф. Боян Биолчев („Творческо неписане“), проф. Георги Каприев („Сцената като гранична ситуация“), проф. Александър Шурбанов („Стилознание: Поезията в Шекспировата драматургия“), доц. Георги Лозанов („Театрализация на всекидневието“), проф. Стефан Танев („Авторът и вътрешната истина“), Михаил Лалов („Пространство“), Людмила Дякова (Визуална комуникация и образност“), маестро Румен Бальозов („Изкуствознание“), д-р Петя Йосифова („Човекът-актьор в театъра на Йежи Гротовски“).

Ръководител на специалността е режисьорът Николай Георгиев, създател на Театър – студио „4хС“, което слага началото на алтернативното театрално образование и така прокарва новите тенденции от Европейския театър в България.

На студентите от специалността „Авторски театър“ ще бъде дадена възможност да се включат в трупата на „Алма Алтер“, да участват в спектаклите, както и в многобройните международни фестивали.

Повече за театър-лаборатория „Алма Алтер“ и професионалната квалификация „Авторски театър“ можете да видите в интервю с режисьора Николай Георгиев за БНТ.

За повече информация: тук.

E-mail: almaalter@yahoo.com

Website: http://almaalter.com/

Facebook: facebook.com/almaalter