Начало / Новини / Календар / Представяне на стипендиантската програма „За жените в науката“

Конферентна зала, Ректорат

На 30 март 2017 г. в 14.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои публична презентация на Националната стипендиантска програма на L'ORÉAL и ЮНЕСКО „За жените в науката“.

По време на събитието ще бъдат разяснени процедурите за кандидатстване, а лауреати на стипендията в предишни години ще разкажат за своя личен опит.

През 2017 година се провежда седмото издание на програмата, в което партньори отново са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Националната комисия за ЮНЕСКО в България. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури, състоящо се от водещи специалисти от Университета.

Стойността на всяка стипендия е 5000 евро и е предназначена за научни изследвания в България. Стипендиите се връчват на жени учени до 35-годишна възраст, записани или завършили докторантска или пост-докторантска степен в сферата на естествените науки.

За глобалната програма „За жените в науката“

Световната програма „За жените в науката“ е създадена през 1998 г. в партньорство между L'Oréal и ЮНЕСКО, за да отличава и насърчава жените в науката. Нейните издания по цял свят награждават дами учени, чиито изключителни постижения са допринесли за развитието на науката, което носи ползи за обществото, и осигурява подкрепа на обещаващи млади жени, които вече имат значителен принос за прогреса на своите научни дисциплини. Към момента „За жените в науката“ е отличила повече от 2700 жени от 115 държави. Цялата програма е отправна точка за международни научни постижения и безценен източник на мотивация, подкрепа и вдъхновение за жените в науката.

За повече информация:

www.zajenitevnaukata.bg

zajenitevnaukata@m3bg.com

facebook.com/forwomeninscience/

youtube.com/forwomeninscience/

twitter.com/4womeninscience/