Начало / Новини / Календар / Представяне на проект “TE(A)CHIN SPORT”

Конферентна зала, Ректорат

На 25 януари 2017 г. в 10.00 часа в Конферентната зала в Ректората официално ще бъде представен проектът Te(a)chIn Sport, финансиран по програма Еразъм+ СПОРТ на Европейската комисия, в който Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е водеща организация.

Целта на проекта е да насърчи масовото практикуване на укрепващи здравето физически активности сред студентите и младите хора, като повиши тяхната информираност, използването на новите технологии и участието им в доброволчески инициативи. С реализирането на проекта Софийският университет се стреми да направи спортуването по време на висшето образование по-атрактивно за студентите, имайки предвид, че редовната физическа активност е предпоставка за здравословен начин на живот.

Дейностите по проекта ще бъдат представени в рамките на конференция, в която ще участват представители на всички партньори: Виенският университет (Австрия), Университетът на Западна Унгария (Унгария), Университетът „Гоце Делчев“ в Щип (Македония), Фондацията за младежта в науката и бизнеса (Естония) и Асоциацията за сътрудничество в областта на изследванията и иновациите „Krefjandi“ (Исландия).