Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата на проф. Матилде Оларте Мартинес „Интердисциплинарни документални източници за изследване на наследството и вербалната традиция в Испания".

Аула

На 22.04.2015 г. от 18.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе представяне на книгата на проф. Матилде Оларте Мартинес (Университет на Саламанка, Испания) „Интердисциплинарни документални източници за изследване на наследството и вербалната традиция в Испания" и дискусия с автора.

Ще присъстват представители на университета на Саламанка и Националния съвет за научни изследвания на Испания (Consejo Superior де Investigaciones Científicas, CSIC).

Книгата отразява резултати от научно-изследователска работа по проучване на фотографски архиви за традиционната култура на Испания през 20-30 години на ХХ век.

Събитието се осъществява в рамките на партньорството на Факултет за класически и нови филологии в програмата на международния научно-изследователски и образователен проект „Изкуство и жизнена среда”.