Начало / Новини / Календар / Представяне на книгата на Илиян Василев "Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода"

Театрална зала, Ректорат

На 3 октомври 2018 г.от 19.00 часа в театралната зала на Алма матер Културният център на Софийския университет организира представяне на книгата на Илиян Василев "Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода", както и дискусия на тема

"Къде отива България? Визии за бъдещето" с участието на едни от най-значимите имена на прехода – политици, учени, държавници.

Представянето на книгата, която написах, е добър повод за дискусия и разговор за бъдещото. Увлечени в текущото, забравихме да ориентираме оценките и плановете за бъдещето в България спрямо най-добрите световни практики в публичното управление. Разговор, който ще се състои и който не трябва да спира.

Илиян Василев

kniga

Илиян Василев е дипломат, политически и икономически коментатор и анализатор, почетен председател на Българския икономически форум и на Икономическия форум за Югоизточна Европа. Член е на УС на Българската Асоциация за външна политика и заместник-председател на българския Реформ Юнион клуб. Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност.

В книгата се разгръща идеята за създаване на нов национален проект, който да впише България в глобалната мрежа и да я спаси от поредната катастрофа. В сборника са включени също материали, посветени на международни събития с пряко или косвено влияние върху страната ни.

„Quo Vadis Bulgaria 2018: Втората вълна на прехода“ е издадена от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт.