Начало / Новини / Календар / Предпримачи от Силициевата долина ще участват в дискусия в Софийския университет

Зала "Яйцето"

На 26 април 2017 г. от 9.00 часа в зала „Яйцето“ в Ректората на Софийския университет ще се състои събитие с участието на предприемачи от Силициевата долина и Tech Valley. Норман Винарски, Майкъл Марвин, Джейми Уилямс, Лари Бийл, Богомил Балански, Дафина Тончева и Васил Терзиев ще изнесат лекции и ще участват в дискусия за инвестициите, предприемачеството, стартиращите компании и образованието.

Събитието е със свободен вход и е предназначено за преподаватели и студенти, хора от бизнеса, предприемачи, инвеститори.

Норман Винарски e водещо име в изкуствения интелект. Президент на SRI Ventures, автор на гласовия асистент Siri, купен от Apple през 2010 г.

Майкъл Марвин е развил повече от 100 технологични компании. Той е водещо име на Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк. Той ще разкаже за изграждането на добра екосистема с повече инвестиции и как българските стартъпи да получат финансиране в САЩ.

Джейми Уилямс е професионален футболист, звезда на Super Bowl, който след прекарана травма решава да промени кариерата си. Създава успешна филмова компания Ymotion и става сценарист и режисьор. Участва и във филма на Оливър Стоун "Any Given Sunday". Същевременно развива и множество технологични компании и става успешен предприемач. Ще разкаже за това как понякога животът ти поднася неприятни изненади, но има алтернативен път и човек рязко може да промени посоката.

Лари Бийл е основател на фондация Inter Culture, която финансира проекта. Лари Бийл работи в Силициевата долина още от самото ѝ създаване през 60-те години. Той инвестира парите на първите хай тек милионери. Автор е на учебник по финанси.

Богомил Балански е един от най-успешните българи в Силицевата долина. Той постига забележителна кариера в VMware. Завършил е MBA в Университета „Станфорд“. Ще разкаже за това как се пробива в Долината, какви качества и умения трябва да притежава човек, за да успее и как български компании могат да кандидатстват за финансиране.

Дафина Тончева има много интересна история. Произлиза от бедно семейство в Пазарджик. През лятото е нижела тютюн, за да се издържа. В момента е партньор в един от най-големите инвестиционни фондове US Venture Partners. Завършила е MBA в „Станфорд“. Ще разкаже интересната си биография и ще мотивира много млади хора, като разкрие рецептата за успех.

Васил Терзиев е познато име в ИТ сектора. Основател на Telerik. Той ще разкаже историята за един от най-успешните български технологични бизнеси.