Начало / Новини / Календар / Откриване на нова зала за симултанен превод на специалност „Японистика”

Център за Източни езици и култури

На 3 април 2014 година от 11.00 часа ще се състои церемония по приключването на проекта за дарение на специалност „Японистика” към Софийския университет „Св. Климент Охридски” по линия на Международната програма за дарение на „Мицубиши Корпорейшън”.

За втора поредна година „Мицубиши Корпорейшън” прави дарение за специалност „Японистика”, като общата сума е приблизително 200 хил. лв. В рамките на проектите се финансира обновяване на материалната и техническата база на специалността, като тази година в залата, която ще носи името на корпорацията-дарител „Мицубиши Корпорейшън” е изградена и оборудвана кабина за симултанен превод, където да се обучават студентите от специалност „Японистика” в СУ „Св. Климент Охридски“. Ще бъдат представени и издадените с финансовата подкрепа на „Мицубиши Корпорейшън” 8 нови печатни издания в областта на японистиката, чиито автори и съставители са щатни преподаватели в специалността.

Церемонията по откриването на залата „Мицубиши Корпорейшън” ще се проведе в Центъра за Източни езици и култури” на СУ „Св. Климент Охридски“, бул. „Тодор Александров” № 79.

Сред официалните гости ще бъдат ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“, деканът на ФКНФ, г-н Харуки Хаяши, регионален мениджър на „Мицубиши Корпорейшън” за Европа и Африка, гости от Посолство на Япония в Република България, както и от Министерство на външните работи.