Начало / Новини / Календар / Откриване на изложбата “Наследството на древната Кавказка Албания: традиция на мултикултурализма в Азербайджан”

Централно фоайе, Ректорат

На 14 декември 2016 година в централното фоайе на ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски” от 10:30 ще се състои откриването на изложба под наслов “Наследството на древната Кавказка Албания: традиция на мултикултурализма в Азербайджан”, която от 11:30 ще се продължи с кръглата маса в новата конферентна зала на университета с участие на експерт за Кавказка Албания от Азербайджан – водещ научен сътрудник в Националната академия на науките на Азербайджан д-р Джейхун Еминли. Кръглата маса ще е на български език, което дава възможност на всички да слушат и да разберат повече за тази част на историята на Кавказския регион.

Изложбата и кръглата маса са организирани от Фонд “Знание” към Президента на Република Азербайджан, Посолство на Република Азербайджан в Република България и Център за азербайджански език и култура към Софийския университет «Св. Климент Охридски».