Начало / Новини / Календар / Обявяване на номинациите за образование на първите награди „Евлогий и Христо Георгиеви“

Аула

На 27 април 2016 г. в 11.00 часа в Аулата на Софийския университет Организационният комитет на "Награди Евлогий и Христо Георгиеви за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса" ще представи официално номинациите в област „Образование“.

По време на събитието ще бъде представена и историческата монография на професор Христо Глушков "Евлогий и Христо Георгиеви - живот и дейност" – единствената книга за двамата братя.

Церемонията по връчването на Първите национални награди „Евлогий и Христо Георгиеви” ще се състои на 24 май 2016 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. С наградите ще бъде отличен приносът към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса.

Предложенията за номинации в област „Образование” се излъчват от висшите училища, предложенията за номинации в област „Дарителство” - от хуманитарни и дарителски организации, а номинациите в област „Бизнес” – от браншовите бизнес организации.

Идеята да бъде възродена паметта за делото на най-големите дарители в българското общество тръгва от родния град на братята - Карлово. „Двигател” на инициативата е медийният експерт Христо Тучев.

Повече за делото на Евлогий и Христо Георгиеви и мотивите на организационния комитет на наградите на: http://georgievi.bg/награди/мотиви/ и във Фесйбук страницата „Евлогий и Христо Георгиеви”: https://www.facebook.com/evlogiihristogeorgievi/

Електронен вариант на монография на професор Христо Глушков може да бъде изтеглен на адрес: http://evlogi-i-hristo-georgievi.org/about-page/, а аудио версията - на адрес: http://bit.ly/20XAg5y.