Начало / Новини / Календар / „Новата нормалност“ на китайската икономика – предизвикателства и възможности – открита лекция на доц. Шън И

Институт Конфуций към СУ в София, гр. София, бул. „Александър Стамболийски“ 82 (вход от ул. „Опълченска“)

Доц. Шън И е завършил магистърска степен англицистика към британския университет „Уоруик“. Има множество публикации и изследвания в областта на китайската и британската икономика, международната поличитеска икономия и др.

Неговата лекция „Новата нормалност“ на китайската икономика – предизвикателства и възможности“ ще ни даде отговори на актуални въпроси като кои са причините за бурното икономическо развитие на Китай през последните 37 години, каква е дефиницията на термините „нова нормалност“ и „стара нормалност“, кои са причините Китай да навлезе в състояния на „нова нормалност“, с какви проблеми се сблъсква понастоящем китайската икономика, какви стъпки предприема китайското правителство, за да се приспособи към „новата нормалност“ и много други.

Събитието е част от серията открити лекции на гост-лектори от Пекинския университет за чужди езици и Нанкинския университет за китайска медицина „Аз и ти говорим за Китай. От същата серия можете да чуете лекцията на проф. Уан Уънхуа „Икономически престъпления и икономическо наказателно право на Китайската народна република“ – на 2 ноември 2015 г. от 18.30 ч. и на доц. Уан Синдзюн „Традиционна китайска медицина – начини за опазване на здравето“ на 3 ноември 2015 г. от 18.30 ч. в Институт „Конфуций“.

Лекциите ще бъдат на английски език.

tolkForChina2