Начало / Новини / Календар / Национална конференция по Мярка VI, т. 6.4. от Националната програма „Развитие на педагогическите специалисти“

Конферентна зала

На 29 юни 2016 г. в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се проведе Национална конференция на тема: „Подготовка на педагогически кадри във висшите училища и сравнителен анализ на системата за поддържаща квалификация и кариерно развитие в Република България, Европейския съюз и други страни – резултати от национално изследване“.

Събитието е организирано от Факултета по педагогика на Софийския университет и Министерството на образованието и науката и в него ще участват учители, специалисти от Регионалните инспекторати по образование и педагогически специалисти.

В няколко панела участниците ще анализират системата за подготовка на педагогическите кадри във висшите училища в Република България и за продължаваща квалификация и кариерно развитие в Република България и държавите членки и други страни. Ще бъдат обсъдени състоянието на съществуващата система за диференцирано заплащане на педагогическите кадри в страната, потребностите на младите педагогически кадри, за да бъдат привлечени към учителската професия, както и ефективността, използването и широкото въвеждане на добри практики за насърчаване на млади специалисти за ориентиране към учителската професия.

Конференцията ще започне в 9.00 часа.

Програма