Начало / Новини / Календар / Младежки визуални проекти към Международния фестивал на етнографския филм - София 2015 г.

Театрална зала, Ректорат

Културният център на Софийския университет и Международният фестивал на етнографския филм ви канят на Младежки индивидуални проекти към МФЕФ.

От 11 до 16 май 2015 г. в София ще се състои петото издание на Международния фестивал на етнографския филм. Темите на документалните продукции са групирани около акценти като нематериално културно наследство, околна среда, родово-семейни връзки и отношения, глобализация, а 26-те гледни точки на изследователи и документалисти от 19 държави ще отведат зрителите на истинско околосветско пътешествие.

За трета поредна година панелът „Младежки визуални проекти“ дава възможност на студенти и млади учени, работещи в полето на хуманитарните и социални науки и аудио-визуалните изследвания да представят своята работа под формата на презентация или филм върху тема, към която проявяват професионален интерес.

На 16 май ще имате възможност да видите презентациите на представилите предложения за панела и да участвате в дискусия по повдигнатите от проектите теми.

МФЕФ се организира от Сдружение за културни инициативи в партньорство с Катедра „Етнология“ към СУ „Св. Кл. Охридски“, Академично етноложко сдружение и с подкрепата на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г., Студентски съвет на СУ „Св. Кл. Охридски“, Регионален център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, Гьоте институт.

Събитията, част от програмата на МФЕФ – София 2015 се провеждат при вход свободен в Културен център G8, Софийски университет и Гьоте институт – София.

За повече информация вижте тук

IFEF_2015_web_02