Начало / Новини / Календар / Междууниверситетска студентска конференция на тема "Политики и идеологии XIX-XX в.: Теория и практика"

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Факултетният студентски съвет на Историческия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира междууниверситетска студентска конференция на тема "Политики и идеологии XIX-XX в.: Теория и практика". Събитието ще се проведе от 28 до 30 април 2014 г. в Ректората на Софийския университет "Св.Климент Охридски".
Пред студентите, занимаващи се с история, се открива чудесната възможност да представят различни примери за режими и управления, свързани с властващите идеологии, характерни за периода. В рамките на конференцията ще бъдат разгледани и обсъдени различни примери, свързани с политиките и идеологиите на деветнадесетото и двадесетото столетие. Акцентът ще бъде поставен върху излизането от рамките на сухата фактология и задълбочаване върху проблематиката чрез дискусии. Всички студенти и преподаватели, които имат интерес към историческата наука, са поканени да вземат участие, да зададат своите въпроси, да обменят своя опит за създаването на благоприятен междууниверситетски диалог.