Начало / Новини / Календар / Международна конференция "Съвременни предизвикателства пред педагогическата наука и социалната работа"

Аула, Зала 1, Зала 2, Конферентна зала, Ректорат

Факултетът по педагогика и Интегралният център за електронно обучение организират конференция с международно участие на тема „Съвременни предизвикателства пред педагогическата наука”, която ще се проведе на 6 и 7 юни 2014 г. в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”. Към конференцията ще се състои Докторантски научен семинар на тема „Докторантски изследвания в отговор на съвременните предизвикателства пред педагогическата теория и практика“.

Целите на конференцията са да стимулира научен дебат по методологически, теоретични, практически, нормативни и технологически аспекти на съвременното обучение и възпитание; да събере заедно изследователи, преподаватели, докторанти и учители, както от страната, така и от чужбина, които да споделят своите гледни точки, пречупени през призмата на техните изследвания и опит; да провокира диалог, който да продължи в глобалната мрежа и след приключването на конференцията.

Предвидена е работа в три основни секции: Теоретико-възпитателни, историко-педагогически и образователно-управленски рефлексии, висше образование; Съвременното образование (предучилищно, средно, специално, неформално) – концептуализация и практики и Електронното обучение – предизвикателство пред традиционните образователни практики, както и в Докторантския научен семинар. Участие са заявили над 170 университетски преподаватели, учители, докторанти.

Откриването е на 6 юни, 10 ч., Аула на СУ „Св. Климент Охридски”.