Начало / Новини / Календар / Международна конференция на тема "Поп-културата и младежта в Япония и България"

Конферента зала, Ректорат

Катедра "Японистика" към Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира международна конференция на тема "Поп-културата и младежта в Япония и България" с любезната подкрепа на Японската Фондация и под патронажа на Посолството на Япония.

Събитието ще се проведе в периода 11-12 март 2019 г. в Аулата на Софийския университет. Официалното откриване ще бъде на 11 март от 18.00 часа.

Като гост-лектори на конференцията ще участват проф. Нобухиро Ито (Университет Осака, Япония) и проф. Йонгсу Ан (Университет Ибараки, Япония).

Чрез провеждане на паралели и сравнителен анализ ще бъдат демонстрирани тенденции в съвременното общество на Япония и България, както и ще бъде дефинирана ролята на поп-културата в него. Основната цел на конференцията е да се установи социалната позиция на младите хора, общественото настроение спрямо различни младежки групи и влиянието, което поп-културата оказва при неговото формиране. Чрез дискусии ще се търси ясна визия за връзката между политика, общество и популярна култура, както и тяхната комплексна роля като социално-определящ, влияещ на младежта фактор.

Фейсбук страница на конференцията: Pop culture and Youth In Japan and Bulgaria Conference 2018