Начало / Новини / Календар / Майсторски клас „Научни електронни ресурси за съвременни учени и преподаватели“

Информационен център „Индекс“, ул. „Христо Белчев“ № 2

На 18 октомври 2016 г. от 10.00 часа в Информационен център „Индекс“ (ул. „Христо Белчев“ № 2). Катедра „Библиотекознание, научна информация и културна политика“ на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Информационният център „Индекс“ организират майсторски клас за работа с научни бази данни.

Темата на семинара е как да се подобри информационно търсене в научните бази от данни SciFinder (химия), Thomson Reuters (Web of Science), SCOPUS.

Лектор ще бъде проф. д-р Светла Байкушева от Университета Мериленд Колидж Парк, САЩ. Проф. д-р Светла Байкушева отговаря за информационното осигуряване в областта на химическите и биологичните науки в Университета на Мериленд Колидж Парк в САЩ, в който работи от 11 години. Преди 2005 г., в продължение на 8 години е била мениджър на Информационния център на Американското химическо дружество (American Chemical Society, ACS). Проф. д-р Светла Байкушева е публикувала повече от 40 статии в реномирани научни списания, както и книгата "Managing Scientific Information and Research Data" (Elsevier, 2015).

Заявки за участие се подават на телефони: 02 9877261 и 02 9877569.