Начало / Новини / Календар / Лекция на посланика на Кралство Дания в България Кристиан Кьонигсфелт за актуални теми в датската култура, общество и народопсихология

Конферентна зала, Ректорат

Лекцията е предвидена за студенти от специалност „Скандинавистика“ и ще бъде на датски език. (Не се предвижда превод на български). След лекцията ще има официално награждаване на отличените студенти сред участниците в конкурса за литературна творба на датски език на тема: „Мечта за ”hygge” или моята история за лека нощ”, вдъхновена от разкази от книгата „Истории за лека нощ за възрастни“. Конкурсът се провежда в партньорство с Посолството на Кралство Дания в София и Министерството на културата, Датската агенция за замъци и култура.

Събитието се организира от Центъра за научни изследвания и информация „Ханс Кристиан Андерсен”, специалност „Скандинавистика“, Катедра по германистика и скандинавистика към Факултета по класически и нови филологиии се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".