Начало / Новини / Календар / Лекция на Джон Уорън и концерт на хора на Университета в град Сиракуза, САЩ

Аула, Ректорат

На 16 май в София гостува смесеният хор на Университета в град Сиракуза, САЩ. От 18.00 ч. в Аулата на Софийския университет пред студентите от специалност "Музика", диригентът Джон Уорън ще изнесе кратка лекция за работата с университетски хорове в САЩ и интерпретация на съвременна американска музика, последвана от концерт на хора.

Събитието се организира съвместно с хора на специалност "Музика" на Софийския университет с диригенти проф. Теодора Павлович и д-р Галина Луканова.

Университетският хор от Сиракуза, САЩ има богата 50-годишна традиция в интерпретацията на хорова музика от различни жанрове и епохи. В репертоара му са включени творби от Ренесанса и Барока, Романтизма, съвременната хорова литература (в т.ч. и премиерни изпълнения), спиричуъли, а също и мащабни кантатно-ораториални заглавия: ор.”Сътворението” на Хайдн, 9-а симфония на Бетовен, реквиемите на Брамс, Форе и Верди, 2-а симфония на Малер и др.

През май 2015 г. хорът печели отличие „Grand Prix” на Международния хоров конкурс в Тур, Франция. Благодарение на това, съставът се класира за участие в Международния хоров конкурс „Проф.Георги Димитров” във Варна, където на 14 май 2016 г. ще се състои конкурсът за Европейската хорова награда „ Gran prix Europe”.
Концертната програма започва от 19.00 часа.

Вход - свободен.

Syracuse - 16 May (1)