Начало / Новини / Календар / Кръгла маса „Възможности за изготвяне на онлайн каталог на национални и академични библиотеки от Югоизточна Европа”

Кръгла маса „Възможности за изготвяне на онлайн каталог на национални и академични библиотеки от Югоизточна Европа”

Конферентна зала, Ректорат

Домакин на срещата е Университетската библиотека „Св. Климент Охридски”.

Участници от България са фондациите „Америка за България” и „Националната академична библиотечно-информационна система” (НАБИС), представители на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски”, Централната библиотека на БАН и Библиотеката на Американския университет в България - съучредители на проекта НАБИС за изграждане на Национален академичен своден каталог с подкрепата на фондация „Америка за България”, както и представители на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.

От балканските страни участници в събитието са представители на: Библиотеката на академията на науките и Централната университетска библиотека „Карол І” (Румъния), Библиотеката на Солунския университет „Аристотел” и Академичната и университетска библиотечна мрежа (Гърция), Националната библиотека и Университетската библиотека „Светозар Маркович” (Сърбия), Националната и университетска библиотека „Св. Климент Охридски” (Македония), Националната университетска библиотека в Загреб (Хърватска), Националната и университетска библиотека в Тузла (Босна и Херцеговина), Националната библиотека на Черна гора, Националната и университетска библиотека „Св. Климент Охридски” (Македония) и Националната библиотека на Албания.

1