Начало / Новини / Календар / Кръгла маса на тема: „Демографски тенденции и процеси в България“

Конферентна зала, Ректорат

На 6 юли 2017 г. от 10.00 ч. в Kонферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе кръгла маса на тема: „Демографски тенденции и процеси в България“.

Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ под патронажа на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика г-н Валери Симеонов.

В кръглата маса ще вземат участие д-р Султанка Петрова – заместник-министър на труда и социалната политика, проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Славчо Атанасов – председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 44-тото Народно събрание, Петър Харалампиев – председател на Държавната агенция за българите в чужбина, доц. д-р Филип Мачев – декан на Геолого-географския факултет на Университета.

В рамките на събитието ще бъдат представени презентации на специалисти по демографските въпроси и политики - доц. д-р Георги Бърдаров – заместник-декан на Геолого-географския факултет, доц. д-р Климент Найденов, ръководител на Катедра „Регионално развитие“, доц. д-р Косьо Стойчев, ръководител на Катедра „Регионална и политическа география“, Калоян Цветков – докторант, доц. д-р Надежда Илиева –ръководител на секция Икономическа и социална география, при департамент География, към Националния институт по геофизика, геодезия и география-БАН.