Начало / Новини / Календар / Конференция „Иновации в действие: японската философия на образованието и добри практики от България“

Конферентна зала, Ректорат

На 28 септември 2019 г. от 9.30 часа в Конферентната зала на Софийския университет ще се състои конференция на тема "Иновации в действие: японската философия на образованието и добри практики от България". Организатори на събитието са Департаментът за информация и усъвършенстване на учители към Алма матер и Центърът за международни изследвания в образованието CIREC при Фондация „Мадара-България“.

Конференцията отбелязва тройния юбилей на българо-японските двустранни отношения и предлага форум на учителите за обмен на иновативни методики и педагогически опит.

В рамките на събитието д-р Стефания Димитрова от Департамента за информация и усъвършенстване на учители ще изнесе встъпителна лекция "Умения за XXI век- японската философия на образованието и добри практики" и ще бъдат представени две книги за Япония на български език и три кратки филма за японското образование.

Във втората част от научния форум български учители ще представят своите иновативни практики по темите "Създаване на емоционална или социална интелигентност", "Позитивно образование", "Създаване и развиване на умения за XXI век", "Работа с трудни деца в детската градина или началното училище" , "Създаване на умения за устойчивост", "Работа с родителите".