Начало / Новини / Календар / Китайско-български ректорски форум за висше образование „Сътрудничество, предизвикателства, бъдеще"

Аула, Ректорат

На 24 октомври 2018 г. от 10:30 ч., в Аулата на Софийският университет "Св. Кл. Охридски" ще се проведе Китайско-български ректорски форум за висше образование „Сътрудничество, предизвикателства, бъдеще“, в който ще участват 59 ректори, зам.-ректори и други ръководни лица на 43 университета от Китай.

Форумът е посветен на възможностите за сътрудничество в областта висшето образование и научните изследвания между Софийския университет и университети от Народна република Китай.

Гостите ще бъдат приветствани от проф. Николай Витанов и проф. Ренета Божанкова. Двамата заместник-ректори ще представят възможностите за обучение, образователните програми и научните проекти на университета.

Събитието се провежда по инициатива на Китайската асоциация за международен образователен обмен и с активното съдействие на Посолството на Народна република Китай в София.

Форумът ще даде възможност на академичната общност на Софийския университет да обсъди с китайските си колеги възможностите и перспективите за разширяване на научно-изследователското и образователно сътрудничество.