Начало / Новини / Календар / Кариерното изложение „Златната ябълка на успеха“ 2016 среща работодателите с филолозите от Университета

На 13 май 2016 г. за четвърта поредна година в Аулата на Софийския университет ще се проведе кариерното изложение „Златната ябълка на успеха“. От 10 до 17 часа Аулата и централното фоайе на Университета ще се превърнат в съвременна Вавилонска кула. 30 международни и български фирми от различни икономически сфери и неправителствени организации ще потърсят своите бъдещи служители и стажанти, които говорят от английски до китайски, японски, финландски, чешки или иврит. Регистрацията продължава и се очаква броят на компаниите да се увеличи.

През последните години търсенето на филолози с чужди класически и екзотични езици се увеличи също толкова, колкото и на хора с компютърни и технически умения. Добрите познания по английски или други чужди езици отварят вратите към успешна кариера в много международни компании. Софийският университет подготвя студенти в над 30 филологически специалности в бакалавърска и магистърска степен в два факултета – по славянски и по класически и нови филологии. Заради високото ниво на обучение тези студенти са сред най-търсените от международните и български фирми, които работят в сферата на аутсорсинга, IT технологиите, търговията.

Тази година студентите филолози ще имат възможността да срещнат своя бъдещ работодател в сърцето на университета си. Работодатели, предлагащи работни и стажантски позиции в различни професионални сфери, ще присъстват в Аулата на университета.

За участие в Кариерното изложение е необходимо студентите да изготвят CV и да попълнят регистрационна форма.

Кариерният форум „Златната ябълка на успеха“ се организира от Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет, Центъра за кариерно развитие на Университета и агенцията за подбор на персонал „Хорайзънс България“.

Участващи фирми:

Fulbright, Estee Lauder, Deloitte, Raiffeisen Bank, Sitel, Kaufland, Coca Cola Hellenic BSO, Concentrix, EVS Translations, Aii Data Pro, IBM, CXG ltd., Adecco Bulgaria, Заедно в час, Gopet Trans, Ingram Micro, HP Enterprise, Promedica 24, GemSeek, Societe Generale Експресбанк, Telus, Paysafe, C3i, Easy Consult, Britanica, EOS Matrix, Devin, Walltopia, ProCredit Bank, Xerox, SBTech, 60K.

 

За подробности:

http://www.horizons.bg/en/news/632-goldenapple2016

https://www.facebook.com/events/1518481821794917/

За регистрация на студенти:

https://drive.google.com/file/d/0B5NRZatt-nGGQUFlT2Y4aHZ2Qjg/view?usp=sharing