Начало / Новини / Календар / Изложба и научна конференция „Преподаватели и студенти”

VIVACOM Art Hall, ул. “Ген. Йосиф В. Гурко” 4

Събитието се организира във връзка с 30 годишнината от създаването на ФНПП, СУ „Св. Климент Охридски“ и 20-годишнината от създаването на специалност „Изобразително изкуство” и е посветено на съвременните тенденции в изкуството и обучението по изкуство. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фонд „Научни изследвания“ на СУ „Св. Климент Охридски“ и с любезното съдействие на VIVACOM Art Hall.

Участват преподаватели, студенти и докторанти от специалност „Изобразително изкуство“ и други специалности на Факултета по начална и предучилищна педагодика, СУ „ Св. Климент Охридски“, както и техни колеги от НХА, ВТУ, ЮЗУ, АМТИИ, Университета „Св. св. Кирил и Методий“, Скопие, Македония; Факултета по изкуства на Нишкия университет, Ниш, Сърбия; Киевския държавен институт за приложни изкуства и дизайн „М. Бойчук“, Киев, Украйна; Академията за изкуства „Владислав Стржемински“, Лодз, Полша, гости.

Почетни гости на събитието са проф. д-р Димитър Гюров, декан на ФНПП, проф. д-р Божидар Ангелов, зам. декан на ФНПП и ръководител на катедра „Предучилищна педагогика“, проф. д-р Стефан Алтъков, зам. декан на ФНПП и ръководител на катедра „Изобразително изкуство“, доц. д-р Николай Цанев, зам. декан на ФНПП и ръководител на катедра“ Начална педагогика“, проф. доктор на изкуствознанието Чавдар Попов, бивш ръководител на специалност „Педагогика на изкуствата“, доц. Драган Немцов, основател на специалност „Изобразително изкуство“

Изложбата ще бъде отворена за посещения без почивен ден от 12.06.2014 до 21.06.2014 от 9.00 до 19.00 часа

Програма стр. 1

Програма стр. 2