Начало / Новини / Календар / „Икономически престъпления и икономическо наказателно право на Китайската народна република“ - открита лекция на проф. Уан Уънхуа

Институт Конфуций към СУ, бул. „Александър Стамболийски“ 82 (вход от ул. „Опълченска“)

Проф. Уан Уънхуа е заместник-декан на правния факултет в Пекинския университет за чужди езици. Заемала е длъжността съдия в Народния съд на префектура Бао‘ин в провинция Дзянсу. През 2006 г. прави следдокторска специализация по право в Китайския народен университет, а докторската си степен по право получава през 1999 г. в Монреалския университет, Канада.

По време на лекцията „Икономически престъпления и икономическо наказателно право на Китайската народна република“ проф. Уан Уънхуа ще разгледа понятието „икономическо престъпление“, особеностите на икономическите престъпления в Китайската народна република през последните години, съществуващите проблеми в борбата срещу икономическите престъпления и много други актуални въпроси.

Събитието е част от серията открити лекции на гост-лектори от Пекинския университет за чужди езици и Нанкинския университет за китайска медицина „Аз и ти говорим за Китай“. От същата серия можете да чуете лекцията на доц. Уан Синдзюн „Традиционна китайска медицина – начини за опазване на здравето“ на 3 ноември 2015 г. от 18.30 ч. в Институт „Конфуций“.

Лекциите ще бъдат на английски език

tolkForChina2