Начало / Новини / Календар / ХІV-ти Международен конгрес за османска социална и икономическа история

Аула, Ректорат

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на ХІV-тия Международен конгрес за османска социална и икономическа история, който ще се проведе в сградата на Ректората между 24 и 27 юли 2017 г.

Научният форум се организира съвместно между Софийския университет и Международната асоциация за османска социална и икономическа история (International Association of Ottoman Social and Economic History – IAOSEH), в партньорство с Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. От страна на Софийския университет организационните дейности са поети от Центъра за регионални изследвания и анализи към Историческия факултет.

В академичната програма на Конгреса ще вземат участие близо 180 водещи специалисти в областта на османската социално-икономическа история от страната и чужбина с делегати от двадесет и една страни.

Конгресът ще бъде открит на 24 юли 2017 г. от 9.15 часа в Аулата на Софийския университет, като академичната програма ще бъде разделена на четири успоредни секции в Ректората в рамките на четирите конгресни дни от понеделник до четвъртък.

Събирайки на едно място значителен брой изследователи със сходни изследователски интереси, международният форум ще даде възможност да бъдат откроени последните тенденции в развитието на османската социално-икономическа история в частност, както и да зададе нови насоки в развитието на историческата наука като цяло.