Начало / Новини / Календар / Групата на Африканските посланици, ръководители на мисии и почетни консули в България ще отбележи Деня на Африка

Аула, Ректорат

Групата на Африканските посланици, ръководители на мисии и почетни консули в България, в която влизат посланиците на Алжир, Египет, Мароко, Нигерия (със седалище в Букурещ), Южна Африка и Судан, ръководителят на мисията на Либия, почетните консули на Уганда, Екваториална Гвинея, Гвинея, Кения и Сейшелските острови, ще отбележат Деня на Африка с конференция на тема: „България – Африка – 21-ви век и отвъд“.

Събитието, което е под патронажа на президента на Републиката Румен Радев, ще се проведе на 25 май 2017 г. от 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Целта на конференцията е да представи възможностите за сътрудничество между България и Африка. Лекторите ще разгледат различни теми, сред които икономическото сътрудничество, енергийни въпроси, образователния обмен и др.

Поканени са представители на български институции, дипломатическия корпус, университетски преподаватели и водещи фигури в българското общество.

Работният език на конференцията е английски.