Начало / Новини / Календар / Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация

130-та аудитория, Факултет по химия и фармация

На 3 и 4 май 2017 г. ще се проведат традиционните Дни на отворените врати на Факултета по химия и фармация на Софийския университет.

Събитието ще започне в 14.00 ч. с лекция на заместник-декана на Факултета по химия и фармация доц. Милен Богданов, който ще представи специалностите във Факултета и начините на кандидатстване. След това, ученици, родители и всички заинтересувани ще имат възможността да посетят 12 изследователски лаборатории, в които ще бъдат направени демонстрации на химични експерименти.

 

На 4 май от 8.30 часа Дните на отворените врати ще продължат с "Химична лаборатория за ученици". Записалите се ще имат възможността да влязат в истинска лаборатория и да пипнат със собствените си ръце съдовете и реактивите, с които работят нашите студенти и професори. Под ръководството на наши преподаватели и студенти ще правят забавни химични опити с интересен и зрелищен резултат.

За повече информация: тук .

Събитието се организира от Факултета по химия и фармация и се провежда в рамките на традиционните Майски дни на културата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".