Начало / Новини / Календар / Дни на отворените врати в СУ „Св. Кл. Охридски“

Ректорат

На 28.04.2014, 29.04.2014 и 30.04.2014 (понеделник, вторник и сряда) от 10.00 до 18.00 часа ще се състоят Дни на отворените врати в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Събитието има за цел за запознае кандидат-студентите с възможностите, които най-старото висше училище в България им предоставя и се организира от Студентските съвети на факултетите и от Студентския съвет на СУ.

Дните на отворените врати ще се състоят в Ректората на Софийския университет (бул. „Цар Освободител“ № 15). В рамките на три дни всички желаещи ще могат да получат пълна и точна информация за възможностите за кандидатстване, за бъдещото обучение и професионална реализация. Целодневно представители на Алма матер ще отговарят на запитванията на бъдещите студенти и ще им помагат с ориентирането при избор на факултет и специалност. Ще бъде осигурен достъп на всички желаещи да разгледат материалната база - различни компютърни класове, лаборатории, музеи и др., намиращи се на територията на Ректората и във всички останали сгради на Университета.

Софийският университет е висшето училище с най-дълга история и най-много традиции. Университетът подготвя най-добрите професионалисти и учени. В поредното издание на Рейтинговата класация на висшите училища в България Софийският университет заема водещо място във всички професионални направления, в които обучава студенти, и е единственото българско висше училище, което намира място в престижни международни класации.

Студентите имат възможност да се развиват в различни направления и да се възползват от богатия книжен фонд на Университета, който постоянно се обновява. На територията на Софийския университет има редица клубове по интереси и организации, даващи поле за изява и усъвършенстване на студентите.