Начало / Новини / Календар / Девета годишна конференция, посветена на културната история на съвременността “Бързай бавно: режими на времето”

Галерия "Алма матер", Конферентна зала, Ректорат

Деветата годишна конференция на Културния център на Софийския универистет, посветена на културната история на съвременността, ще започне на 6 декември 2019 г. със сесия в Софийския университет и ще продължи на 7, 8 и 9 декември 2019 г. в хотел „Център” в гр. Априлци. Конференцията е посветена на една от най-важните теми на съвременността ни – промените в ритмите и пластовете на времето. Мнозина твърдят, че те се дължат на нарастващата скорост на производството, консумацията и капиталооборота в глобалния рисков свят, други свързват това с дигитализацията и свръхинтензивната комуникация. Трети ни предупреждават, че ускорението, в което живеем, вече е довело до своеобразен антропологичен предел, отвъд което задъхващото се човешко същество трябва да се трансхуманизира, за да може да оцелее и да върви в крак с все по-ускоряващите се умни машини.

Конференцията е отворена за млади и утвърдени учени, както и за работещи в областта на културата и изкуствата. Сесиите в Софийския университет на 6 декември (9 - 12.30 ч.) и Конферентна зала (14 - 18.30) са отворени за всички.

Вижте програмата на конференцията ТУК.

Konferencia_KC