Начало / Новини / Календар / Десталинизацията – дилемата на едно противоречиво десетилетие (1953–1964) - дискусионен младежки форум

Конферентна зала, Ректорат

На 18 март 2014 г. от 9.30 часа в Kонферентнатa зала на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе Дискусионен младежки форум. Той е в рамките на изследователската инициатива БЪДЕЩЕ ЧРЕЗ МИНАЛОТО и е съвместен проект на Комисията по досиетата, Държавна агенция „Архиви“, Софийския университет „Св. Климент Охридски” с неговия Университетския комплекс „Алма матер“ и Историческия факултет.

По време на форума ще бъде представен сборникът „Десталинизацията – дилемата на едно противоречиво десетилетие (1953–1964)“ . След това в два модула ще бъдат обсъдени вътрешно и външнополитическите аспекти на процеса на десталинизация в България и Източна Европа.

В дискусионния форум участие ще вземат преподаватели от Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, НБУ и УниБИТ, учени от БАН, а присъстващите студенти и докторанти ще имат възможност да задават въпроси и да дискутират основните проблеми.

Съществена помощ при окомплектоването на сборника оказаха студенти от Историческия факултет на СУ, които са били на практическо обучение по проект "Студентски практики" в Комисията по досиетата.