Начало / Новини / Календар / Департаментът по спорт на Софийския университет ще награди най-добрите спортисти на Алма матер за 2016 г.

Яйцето

На 23 ноември 2016 г. от 18.00 ч. в „Яйцето“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе церемония, на която ще бъдат отличени най-добрите спортисти на Алма матер за 2016 г.

Организираната спортна дейност в Софийския университет тази година чества 87-та си годишнина. За първи път церемонията по награждаване на „Спортист на годината” е проведена през 1998 г. по инициатива на тогавашния ръководител на Университетския спортен център доц. Емил Прокопов. Вече 18 години наградите на най-добрите спортисти сред студентите се връчват по време на честванията на патронния празник на Университета. Департаментът по спорт обучава над 6 000 студенти в над 20 вида спорт.

За календарната 2016 г. са номинирани студенти и преподаватели в дисциплините баскетбол, волейбол, джудо, бокс, лека атлетика, плуване, ски – алпийски дисциплини, спортно катерене, спортно ориентиране, тенис, футбол.