Начало / Новини / Календар / Ден на Антарктида в Софийския университет: "30 години български принос към науките за Земята в Антарктика”

Заседателна зала 2, Ректорат

Българският антарктически институт и Националният център за полярни изследвания организират научна конференция с международно участие на тема „30 години български принос към науките за Земята в Антарктика”. Тя ще се проведе на 22 май 2019 г. от 9.30 ч. в Заседателна зала 2 на Ректората на Софийския университет. Ще бъдат представени доклади в областите на геологията, геодезията, картографията, геофизиката, палеонтологията, геоморфологията, климатологията, сеизмологията и др.

На събитието ще изнесат доклади учени от Испания и Португалия, работили на Българската база „Св. Кл. Охридски” на о-в Ливингстън, Антарктида.

Конференцията ще завърши с премиерата на документалния филм „Полярни изследователи” с автор Мария Чернева, който представя постиженията на българските учени и техните чуждестранни колеги по време на завършилата през март 2019 г. XXVII Българска антарктическа експедиция. Прожекцията ще се състои в аудитория 272 на Ректората на Софийския университет от 19.00 ч.

plakat

Програма