Начало / Новини / Календар / Честване на Световния ден на книгата и авторското право във ФЖМК

Факултета по журналистика и масова комуникация, ул. "Московска" 49

На 25 април 2016 г. (понеделник) във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (ул. Московска №49) между 10:30 и 19:00 ч. ще бъде отбелязан Световният ден на книгата и авторското право. Празникът е организиран от Факултетния студентски съвет и се чества за втори път в историята на Университета.

В програмата за деня са включени:

10:30 ч. – Завършване на провелата се през изминалата седмица дарителска кампания на книги и официалното им изпращане до Дневни центрове за деца с увреждания в градовете Ямбол, Казанлък, Димитровград и Габрово.

11:00 ч. - Начало на „Тайното четене” – акция за стимулиране на четенето, в която книгите ще бъдат опаковани, така че нито заглавието, нито авторът им да са известни. На всяка книга има изписана само ключова дума или изречение от книгата, което да провокира интереса на студентите и те да вземат книгата и да я прочетат.

14:00 ч. – Викторина с любопитни въпроси за студентите и много тематични награди за читатели.

17:00 ч. – Премиера на книгата По думите ще ги познаете на автора Ива Йолова, издателство „Enthusiast

* * *

23 април се празнува по решение на ЮНЕСКО и се чества от 1996 г. по цял свят. Това е празник на всички автори и читатели на книги, издатели, книжари, библиотекари, преподаватели и студенти по Книгоиздаване. Ето защо това е празник и на Факултета по журналистика и масова комуникация.

През целия ден гостите на Факултета ще могат абсолютно свободно да се включат в подетите инициативи.

Мероприятието се осъществява с финансовата подкрепа на Студентския съвет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, както и с помощта на Издателство "Ентусиаст", Верига книжарници "Booktrading" и Библиотеката на Факултета по журналистика и масова комуникация.