Начало / Новини / Календар / Абсолвентите от Юридическия факултет на Софийския университет ще получат дипломите си на церемония в Народното събрание

Народно събрание

На 7 юни 2019 г. от 12.00 часа в Народното събрание ще се проведе церемонията по връчване на дипломите на студентите от Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност “Право”.

По-рано през деня, в 10.30 часа, преди да се отправят към Народното събрание, ректорът на Софийския университет, деканското ръководство на Юридическия факултет и студентите, завършващи специалност „Право“, ще направят снимка на главния вход на Ректората и ще отдадат почит на патрона на Университета, поднасяйки цветя на паметника на свети Климент Охридски.

По време на церемонията в пленарната зала на българския парламент завършващите студенти за пръв път ще положат клетва, чийто текст е приет с решение на Факултетния съвет на Юридическия факултет. Всеки от тях ще получи заедно с дипломата си и копие от клетвата на български и на латински език.

Клетва на посветилите се на правото