Начало / Новини / Календар / 12-та Комуникационна и медийна конференция за Централна и Източна Европа (CEECOM 2019)

Аула, Ректорат

В периода 19 - 21 юни 2019 г. Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на 12-то издание на ежегодната Комуникационна и медийна конференция за Централна и Източна Европа – CEECOM. Събитието се провежда съвместно с Европейската асоциация за изследвания и образование по комуникации (ECREA). Очаква се в конференцията да вземат участие над 190 учени от 28 държави, които ще представят изследванията си в рамките на 30 тематични панела.

Общата тема на конференцията тази година е „Комуникационен мениджмънт: Теория и практика в 21 век“. Тя е избрана с оглед на стартиралата миналата година бакалавърска програма в рамките на Факултета по журналистика и масова комуникация, която бе сред най-желаните специалности от кандидат-студентите.

Пленарни доклади в рамките на конференцията ще представят проф. Елена Вартанова (Декан на Факултета по журналистика на Московски държавен университет „Ломоносов”, Русия), д-р Андреас Шварц (Ръководител на департамент „Връзки с обществеността и комуникация“ на Университета в Илменау, Германия) и доц. Гевиза Ла Рока (Университета в Ена, Италия).

Официалното откриване на събитието ще се състои от 10.00 часа на 19 юни 2019 г. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Приветствия към гостите ще отправят ректорът проф. Анастас Герджиков и деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация проф. Теодора Петрова.

Събитието се провежда с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“, договор №КП-06-МНФ/14 с ръководител ас. д-р Калин Калинов.

Подробна информация за конференцията може да бъде намерена на адрес: https://ceecom2019.eu/

ПРОГРАМА

CEECOM Poster