Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започнаха Дните на кандидат-студента

   
Започнаха Дните на кандидат-студента

В 10:00 часа тази сутрин, в Централното фоайе на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, се състоя официалното откриване на Дните на кандидат-студента.

В рамките на два дни всички желаещи ще могат да разгледат щандовете на 16-те факултета: Факултет по славянски филологии, Факултет по класически и нови филологии, Исторически факултет, Философски факултет, Юридически факултет, Факултет по журналистика и масова комуникация, Факултет по педагогика, Факултет по начална и предучилищна педагогика, Геолого-географски факултет, Физически факултет, Факултет по математика и информатика, Химически факултет, Биологически факултет, Стопански факултет, Богословски факултет, Медицински факултет. Кандидат-студентите ще имат възможността да разговарят с преподаватели и студенти, които да им разкажат за спецификите на обучението в различните специалности и да им дадат съвети от първа ръка – за да могат да вземат обосновано решение и да имат адекватна подготовка.

Дните на кандидат-студента поставят началото и на поредица от Дни на отворените врати в някои от факултетите. Днес Юридически факултет отвори врати към Лабораторията по криминалистика. Бъдещите студенти могат да разгледат също лабораториите в Химически и Биологически факултет.

Софийският университет ще опита да задържи качеството на преподаването въпреки уравновиловката, наложена от закони, наредби и финансиране, каза пред кандидат-студентите Ректорът на Софийски университет - проф. дин Иван Илчев. Алма Матер запазва позицията си на най-добър и най-желан български университет и е пример за усвояването на евро-фондовете. Бюджетът на Университета и за тази година е бюджет на мизерията и на оцеляването. Ректорът цитира образователния министър Сергей Игнатов, който на заседание на Министерски съвет заявил, че тлъстината под кожата е свършила и университетите са на умиране. Той беше категоричен, че СУ няма да вдига семестриалните такси, като причината за това не е само ограничението от закона, но и това, че не е социално оправдан. Проф. Илчев сравни платения прием с „едно смехотворно творение", от което всички университети са се отказали.

Какво предстои в идните дни?

12 март 2011 г.

9.00 – 17.00 ч. – ДНИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТА В ЦЕНТРАЛНОТО ФОАЙЕ НА РЕКТОРАТА

10.00 – 17.00 ч. - Ден на отворените врати в Химическия факултет (желаещите да потърсят доц. Соня Илиева или доц. Стефан Цаковски в сградата на факултета, бул. Джеймс Баучер №1).

В Дните на кандидат-студента, Музеят по палеонтология към Геолого-географския факултет ще работи без входна такса.

18 март 2011 г.

13 – 15.00 ч. – Ден на отворените врати на Факултета по журналистика и масови комуникации

25 март 2011 г.

Ден на отворените врати в Медицински факултет

16 април 2011 г.

Ден на отворените врати във Физически факултет

Коментари

Влез, за да коментираш.