Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Влиянието на променящия се свят върху европейската реакция при криза

   
Влиянието на променящия се свят върху европейската реакция при криза

Програмата за развитие на Организацията на обединените нации, СУ "Св. Кл. Охридски" и Европейската комисия имат удоволствието да ви поканят на 7-и март от 11:30 часа в Аулата на Софийски университет на публична лекция на тема "Влиянието на променящия се свят върху европейската реакция при криза".

Официални гости и участници в събитието са Кристалина Георгиева, европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Саймън Максуел, старши научен сътрудник и бивш директор на Института за развитие на отвъдморските територии и страни, и Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и на комисията по външни работи.

Лекцията е част от серията „Лекции Капушчински“.

През първото десетилетие на 21-и век светът се промени по-бързо и по-дълбоко, отколкото някой от нас би си представил. Финансовата и икономическата криза, новите заплахи за сигурността, все по-голямото въздействие на изменението на климата и все по-големият брой бедствия засягат значително най-бедните и най-уязвимите жители на планетата. В настоящия свят глобалните теми се превърнаха в местни и засегнаха пряко всички общества и ежедневието на всеки един от нас.

Comments

Влез, за да коментираш.