Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Важно съобщение!

   
Важно съобщение!

Снимка: http://www.crunchgear.com

На 07 март 2010 г. в предаването „Темата на Нова”, излъчвано по Нова Телевизия бе показано лицето Георги Гачев, който се представя за преподавател от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и предлага на организации, участващи по проекти финансирани от Европейски фондове да оформи web сайтове на проектите срещу невисоко заплащане, с обещанието, че ще бъде издадена фактура за значително по-висока сума, за да бъде отчетен проекта.

След направеното проучване и дадените от Георги Гачев писмени обяснения се оказа, че той не е преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, а работи по един от проектите на Научно-изследователския сектор на Университета. На 8 март 2010 година лицето Георги Гачев напусна работата си към НИС заради уронване престижа на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Ректорското ръководство предупреждава, че ще реагира незабавно при всеки подобен сигнал. В тази връзка бихме искали да кажем, че мнозина опитват в името на лични финансови или престижни облаги да се възползват от авторитета на Софийския университет и се представят за преподаватели в него. Само преди два дни постъпи искане от Комисията за защита на потребителите, с което да бъде извършена проверка дали лицата доц. д-р по икономика Руска Рускова и ст.н.с.д-р Васко Васев работят в Софийския университет, тъй като на сайтовете www.temivuz.hit.bg и www.vuztemi.hit.bg, където се предлагат готови курсови и дипломни работи, кандидат-студентски теми, реферати и т.н, въпросните „преподаватели” заявяват, че „разработват, помагат при редактирането и актуализирането” на предлаганите на сайта теми. При направена проверка се оказа, че подобни лица никога не са работили в Софийски университет „Св. Климент Охридски.

Призоваваме университетската колегия, в случай че се натъкне на подобни опити за уронване на престижа на Университета, да уведоми незабавно ректорското ръководство, за да бъдат предприети необходимите действия.

Коментари

Влез, за да коментираш.