Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Свобода и нови медии

   
Свобода и нови медии

Факултет по журналистика и масови комуникации на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Френски институт – София организират в рамките на месеца на франкофонията в България публична лекция на Доминик Волтон - френски журналист и социолог, един от най-добрите специалисти по комуникация, на тема "Свобода и нови медии".

Събитието ще се състои на 29 март от 11:00 ч. В Конферентната зала.

Доминик Волтон завършва право в Института за политически науки в Париж и е доктор по социология, а в момента ръководи на лабораторията “Информация, Комуникация и Научни приоритети” в Националния център за научни изследвания на Франция.

Основава и ръководи международното списание “Ермес” от 1988 г. насам (издание на CNRS). То е насочено към интердисциплинарно изследване на комуникацията и връзките й с индивида, техниката, културите и обществата. Волтон ръководи и поредицата “Комуникация”, която създава през 1998 година (издание на CNRS).

Областта на научните му изследвания засяга анализа на отношенията между културата, комуникацията, обществото и политиката. Волтон изучава политическите и културните последствия от глобализацията на информацията и комуникацията. За него информацията и комуникацията са едно от най-големите предизвикателства на 21ви век, а културното съжителство – задължителна следваща стъпка за изграждане на третата глобализация.

Коментари

Влез, за да коментираш.