Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Световeн ден на водата

   
Световeн ден на водата

Снимка: http://iis.berkeley.edu

Студенти от Софийски университет ще се включат в експеримент за структуриране на вода, като ще се опитат да превърнат мъртвата вода в жива чрез групова мисъл.

По случай Световния ден на водата на 22 март в сградата на Университета ще бъде изнесен празничен концерт, организиран от сдружение „Аз обичам водата” със съдействието на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Пунктове за раздаване на българска минерална вода ще действат в Ректората през целия ден на 22 март.

В уникален експеримент мъртвата вода ще бъде енергизирана и ще бъде превърната в жива под въздействието на групова мисъл. След това заредената с положителна енергия вода ще бъде ритуално изсипана в язовир Искър.

От 19:00 часа в Аулата на Ректората ще се проведе празничен пролетен концерт.

Водещата тема на Световния ден на водата през 2011 г. е "Вода за градовете". Инициативата има за цел насочване на вниманието на международната общност към въздействието и бързия градски прираст на населението, индустриализацията и несигурността, причинени от изменението на климата, военните конфликти и природните бедствия в градските водни системи.

27% от градското население на планетата няма достъп до водопроводна мрежа, а четвърт от градските жители нямат възможност да ползват канализация, според проучване на ООН-Вода.

През 1992 г. Международната конференция по околната среда и развитието (UNCED) е обявила 22 март за Световен ден на водата. От тогава всяка година този ден се провежда под мото популяризиращо конкретен проблем от световно значение, пряко свързан с питейната вода.

Коментари

Влез, за да коментираш.