Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Светът: следващите 20 години

   
Светът: следващите 20 години

Студентски дипломатически клуб към Софийски университет „Св. Климент Охридски” има удоволствието да Ви покани на публична лекция на Генералния секретар на ООН - Бан Ки Мун, която ще се състои на 5 май 2011 г. от 17:15 часа в Аулата.

Съорганизатори на събитието са Дружество за ООН в България , Дипломатическият институт към Министерство на външните работи и Атлантическият клуб в България. Темата на лекцията ще бъде „Светът: следващите 20 години”. Речта ще обобщи приоритетите за действие, които Генералният секретар на ООН посочва при заемането на поста си, както и тяхното изпълнение почти 4 години по-късно.

Бан Ки Мун е южнокорейски дипломат, генерален секретар на ООН от 2007 г. Завършва международни отношения в Сеулския национален университет през 1970г., както и публична администрация в американския университет „Харвард” през 1985 г. Бан Ки Мун е министър на външните работи и търговията на Южна Корея в периода от януари 2004 до 1 ноември 2006. На 13 октомври 2006 г. Общото събрание на ООН го избира единодушно за Генерален секретар на ООН, наследявайки поста от Кофи Анан. Бан Ки Мун встъпи официално в длъжност на генерален секретар на 1 януари 2007.

Коментари

Влез, за да коментираш.