Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Солидарността няма граница

   
Солидарността няма граница

С тези думи акад. Петър Кендеров – президент на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий” откри церемонията по връчването на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън” за студенти с ниски материални възможности, учещи в български висши учебни заведения.

Благодарение на семейство Гипсън - щедри дарители от САЩ и със сътрудничеството на Американската фондация за България със седалище в Ню Йорк, за шеста поредна година студенти в неравностойно положение получиха стипендия в размер 150 лв. на месец или по-точно казано 1500 лв. за цялата академична година. Тези пари ще им помогнат да отделят повече време за образованието си и да могат успешно да завършат своето следване.

Прекрасната и щедра инициатива на сем. Гипсън получи поздравително писмо от г-н Георги Първанов – президент на Р България, в което той изрази дълбоката благодарност на нашата общественост и съпричастност към дълбоко хуманния жест.

С топли думи към стипендиантите се обърна и доц. д-р Мария Шишиньова – Зам.-ректор на СУ, която им пожела успех в следването и светли коледни празници.