Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийски университет с най-добрата студентска компания

   
Софийски университет с най-добрата студентска компания

Източник: mebeli.info

За най-добра студентска компания на България бе обявена Olive Mobile, Софийски университет "Св. Климент Охридски" - с идеята за "What to Eat" - мобилно приложение, което улеснява младите хора със забързан начин на живот в избора им на качествена храна.

Над 500 младежи се съревноваваха за призовете учебна и студентска компания на годината. Всички те презентираха компаниите си, реализирани през учебната 2011-2012 г., пред топ мениджъри и представители на държавните институции. Жури определи носителите на престижните призове "Най-добра учебна компания на България за 2012" и "Най-добра студентска компания на България за 2012".

Четвъртото издание на мащабния бизнес форум "Изгряващи звезди", който се организира като кулминация на обучението на младежите по програмите на Джуниър Ачийвмънт България "Учебна компания" и "Учебна компания за студенти", събра 45 ученически и 27 студентски компании от страната.

Тази година повечето ученици се състезаваха с проекти в полза на обществото като производство на аксесоари, подпомагащи хора в неравностойно положение, разработване на образователни игри, организиране на благотворителни събития, провеждане на обучения по сексуално и репродуктивно здраве и др. Други бяха избрали продукти с гарантирано търсене на пазара като производство на хранителни изделия, изработване на сувенири и бижута, издаване и разпространение на вестници и книги.

Сред студентските компании най-популярни са онлайн решенията, включително образователните платформи и социални мрежи, развлекателните игри, приложенията, улесняващи забързаното ежедневие на хората. Част от компаниите са ориентирани в сферата на услугите като организиране на тиймбилдинги, събития, обучения, HR услуги и други.

Студентите от специалност "Инженерен дизайн" на Лесотехническия университет в столицата смаяха гостите с проектирана и произведена от тях екстериорна пейка, в чието удобство се увери лично президентът Плевнелиев.

В края на събитието независимо жури, съставено от представители на бизнеса, неправителствени организации и държавните институции, с отношение по темата за предприемачеството сред младите хора, оцени представянето на участниците и излъчи най-добрите отбори, които ще представят България на европейския кръг на състезанието.

Призът за най-добра учебна компания на България бe връчена на No Excuse, Математическа гимназия "Д-р Петър Берон", гр. Варна - автор на онлайн училищен органайзер, който допринася за по-добрата информираност и организираност на учениците и насърчава включването им към различни обществени, културни, спортни събития, граждански инициативи и организации.

За най-добра студентска компания на България бе обявена Olive Mobile, Софийски университет "Св. Климент Охридски" - с идеята за "What to Eat" - мобилно приложение, което улеснява младите хора със забързан начин на живот в избора им на качествена храна.

Източник: mebeli.info