Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / "Ще успее ли Украйна да си помогне сама?"

   
"Ще успее ли Украйна да си помогне сама?"

Снимка: http://kanew.files.wordpress.com

Студентски дипломатически клуб организира публична лекция на г-н Георги Камов на тема "Ще успее ли Украйна да си помогне сама?".

Събитието ще се проведе на 17 март, сряда, от 16.00ч. в Зала 1. Акцентите на лекцията ще бъдат насочени както към вътрешното развитие и перспективи пред Украйна след провелите се наскоро избори, така и към нейната външна политика към ЕС и в частност България.
По думите на самия лектор:
"Постоянно чуваме, как Украйна е важна за енергийната сигурност, важна е за Русия, важна е за ЕС. Но дали е важна сама по себе си, дали е важна за самите украинци? Съдейки по това, че най-важната сграда в Киев е тази на Централната избирателна комисия, нещата не вървят добре. Няма как нездравата отвътре Украйна да излъчва стабилност навън.

Важно е, че Оранжевата революция избледня тотално – тя показа, че нещата не могат да вървят, когато управлението е единствено отгоре-надолу. Вместо да опитва да прокарва мостове между изтока и запада, новият президент ще трябва първо да осъществи връзка със своите граждани и да подсили (не да засили) държавните институции."

Г-н Георги Камов е бакалавър по Политически науки и магистър по Международни отношения и сигурност от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и магистър по Европейски изследвания от института IEHEI в Ница. Работил е в Центъра за европейски политически изследвания (CEPS), а в периода 2007-2009 г. е консултант по Черноморския регион в Министерството на външните работи. В момента е програмен координатор в Българското училище за политика и член на Управителния съвет на Института за икономика и международни отношения (EIRI). Публикува своите виждания в блоговете http://www.landnextdoor.com и http://mnd.posterous.com/

Коментари

Влез, за да коментираш.